Owners:CUPRA CONNECT:CUPRA CONNECT GR/EL
Cupra connect high performance range

CUPRA CONNECT GEN3

Απολαύστε στο μέγιστο το CUPRA σας, με ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ενσωματωμένη συνδεσιμότητα για τα Leon και Formentor.

ΟΧΗΜΑΤΑ E-HYBRID.

Απολαύστε ξεχωριστές δυνατότητες ελέγχου του CUPRA Leon ή του Formentor e-HYBRID. Διαχειριστείτε τα πάντα απευθείας από την εφαρμογή CUPRA CONNECT.

cupra%20connect%20ehybrid%20vehicles

Φόρτιση εξ αποστάσεως

Ξεκινήστε και σταματήστε άμεσα τη διαδικασία φόρτισης, προγραμματίστε ώρες φόρτισης και λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες από την εφαρμογή.

Έλεγχος κλίματος εξ αποστάσεως

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τους ελέγχους κλίματος άμεσα ή προγραμματίστε μια ώρα για να ενεργοποιηθεί αυτόματα ο κλιματισμός ή η θέρμανση πριν από μια διαδρομή.

Δείτε πληροφορίες σημείων φόρτισης

Βρείτε σταθμούς φόρτισης κοντά σας και λάβετε πληροφορίες, όπως είδη φορτιστών και ώρες λειτουργίας.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ CUPRA CONNECT

Εφαρμογή CUPRA CONNECT για iOS.

Εφαρμογή CUPRA CONNECT για Android.

CUPRA CONNECT: Συνήθεις ερωτήσεις


Το VIN (αριθμός αναγνώρισης οχήματος ή αριθμός πλαισίου) είναι ο αποκλειστικός 17ψήφιος κωδικός αναγνώρισης του CUPRA σας. Μπορείτε να βρείτε το VIN στα έγγραφα του αυτοκινήτου ή στην εξωτερική, κάτω δεξιά γωνία του παρμπρίζ.


Το S-PIN είναι ένας τετραψήφιος κωδικός που δημιουργήθηκε για την ‘ταυτότητα’ CUPRA ID σας κατά την εγγραφή. Θα το χρειαστείτε για να κλειδώνετε, να ξεκλειδώνετε και να ελέγχετε τον κλιματισμό εξ αποστάσεως.


Μόλις δημιουργήσετε το CUPRA ID σας, θα λάβετε ένα e-mail που θα σας ζητά να επαληθεύσετε το λογαριασμό σας. Μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά για να φτάσει το e-mail επιβεβαίωσης στα εισερχόμενά σας (θυμηθείτε να ελέγξετε τον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων). Ανοίξτε και κάντε κλικ στον σύνδεσμο του e-mail για να επιβεβαιώσετε το λογαριασμό σας.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε στο portal της CUPRA, όπου θα μπορείτε να συνδεθείτε με το CUPRA ID σας. Aπό το portal μπορείτε να εγγράψετε το αυτοκίνητό σας και να το συνδέσετε με τον λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών CUPRA CONNECT τρίτης γενιάς.

Εάν δεν λάβετε το e-mail επιβεβαίωσης, επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της CUPRA και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σας βοηθήσουμε.


Για να χρησιμοποιήσετε το CUPRA CONNECT ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ, πρέπει να αντιστοιχίσετε ένα αυτοκίνητο στον λογαριασμού χρήστη σας. Για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε στην εφαρμογή CUPRA CONNECT ή στον ιστότοπο https://my.seat/portal/ και καταχωρίστε το VIN (vehicle identification number – αριθμός αναγνώρισης οχήματος). Αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο εάν συνδεθείτε απευθείας στο σύστημα Infotainment με το CUPRA ID σας (δείτε "11. Ενεργοποίηση εντός του αυτοκινήτου").


Η δωρεάν δοκιμαστική περίοδος διαρκεί τουλάχιστον 12 μήνες, αλλά η ακριβής περίοδος μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με τη χώρα και το επίπεδο εξοπλισμού. Ο χρόνος που απομένει συνδέεται με το όχημά σας και εμφανίζεται στον λογαριασμό χρήστη σας. Μόλις ολοκληρωθεί η δωρεάν δοκιμαστική περίοδος, θα πρέπει να ανανεώσετε τη συνδρομή σας για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε την υπηρεσία.


Η ενεργοποίηση εντός του αυτοκινήτου σάς επιτρέπει να εγγράψετε το αυτοκίνητό σας ενώ βρίσκεστε μέσα σε αυτό και να το συνδέσετε με το CUPRA ID σας, για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες CUPRA CONNECT ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.

Ο βοηθός εγγραφής θα σας καθοδηγήσει στην απλή διαδικασία δημιουργίας του λογαριασμού CUPRA ID, της σύνδεσης και εγγραφής του οχήματός σας και στη συνέχεια την προσθήκη του στο Garage.

Κατά τη διαδικασία εγγραφής, μπορείτε να δείτε όλες τις απαραίτητες νομικές πληροφορίες (Γενικοί όροι και προϋποθέσεις, Πολιτική Απορρήτου) και να αποδεχτείτε τη σύμβαση CUPRA CONNECT.

Η ενεργοποίηση εντός του αυτοκινήτου είναι διαθέσιμη στα μοντέλα:

CUPRA Leon και CUPRA Formentor με Media System+ και Navi System+. 


Μπορείτε να επιλέξετε και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών προφίλ απορρήτου μέσω των ενοτήτων Service Management (Διαχείριση Υπηρεσιών) και του Πίνακα Ελέγχου (Control Centre) στην οθόνη πολυμέσων.


Εάν χάσετε τη συσκευή σας, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας μπαίνοντας στην πύλη My CUPRA από άλλη συσκευή. Ο νέος κωδικός πρόσβασης απαιτείται όταν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες εφαρμογών CUPRA CONNECT. Για επιπλέον ασφάλεια, μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, ώστε να ζητά επανάληψη εισαγωγής του κωδικού πρόσβασης μετά από περίοδο 5, 10 ή 15 λεπτών χωρίς δραστηριότητα του λογαριασμού.


Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση της εφαρμογής στο smartphone σας. Για να το ελέγξετε, επισκεφθείτε το Apple App Store ή το Google Play Store και εγκαταστήστε τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη σύνδεση στον λογαριασμό σας CUPRA CONNECT, μπορείτε να μεταβείτε στην πύλη CUPRA ID και να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω για να βρείτε τον λογαριασμό σας και να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης:

 • Το email με το οποίο έχετε εγγραφεί
 • Το όνομα χρήστη
 • Τον αριθμό κινητού τηλεφώνου

Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών της CUPRA CONNECT και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σας βοηθήσουμε.


Ναι, πηγαίνοντας στο μενού του Infotainment στο αυτοκίνητο, στην ενότητα "Χρήστης" (User) και πατώντας "Διαγραφή χρήστη/Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις" (Delete user/Restore to Factory settings). Όλα τα δεδομένα σας θα διαγραφούν από το αυτοκίνητο και από το backend της CUPRA. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση σε περίπτωση μεταβίβασης κυριότητας.


Στην ενότητα Δεδομένα Οδήγησης, μπορείτε να δείτε μια επισκόπηση των εξής:

 • Αποστάσεις (χλμ.)
 • Χρόνοι οδήγησης (ώρες)
 • Κατανάλωση βενζίνης
 • Μέση ταχύτητα ανά διαδρομή

Επίσης, μπορείτε να δείτε τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες κάθε προηγούμενης διαδρομής ή ημέρας. Εάν το αυτοκίνητό σας είναι υβριδικό, εδώ μπορείτε να ελέγξετε και την κατανάλωση.

Μπορείτε να επαναφέρετε ή να διαγράψετε τα δεδομένα οδήγησης μέσα από την εφαρμογή CUPRA CONNECT.


Με τα σήματα κόρνας και φλας, μπορείτε να βρείτε το αυτοκίνητό σας σε ένα μεγάλο πάρκινγκ, εφόσον βρίσκεστε σε ακτίνα 500 μέτρων. Επίσης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα σήματα κόρνας και φλας ξεχωριστά.

Για λόγους ασφαλείας, δεν είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία κατά την οδήγηση.

Η υπηρεσία σημάτων κόρνας και φλας λειτουργεί μόνο εάν:

 • Το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο
 • Ο κινητήρας έχει σβήσει
 • Το καπό και το πορτ παγκάζ είναι κλειστά
 • Ο αντικλεπτικός συναγερμός δεν είναι ενεργοποιημένος
 • Η συσκευή σας βρίσκεται σε ακτίνα 500 μέτρων από το αυτοκίνητο. Ελέγξτε ότι η τοποθεσία στο GPS της εφαρμογής είναι σωστή.

Ο προαιρετικός ογκομετρικός συναγερμός ενεργοποιείται αυτόματα όταν κλειδώνετε το αυτοκίνητό σας. Εάν το αυτοκίνητο εντοπίσει απόπειρα κλοπής και ενεργοποιήσει το σήμα συναγερμού (που αποτελείται από ήχο μέχρι 30 δευτερόλεπτα και από αλάρμ που αναβοσβήνουν για μέχρι 5 λεπτά), μια ειδοποίηση push στην εφαρμογή CUPRA CONNECT σάς ενημερώνει για το συμβάν. Επιπλέον, αποστέλλεται ένα αυτόματο email.

Η ειδοποίηση σάς ενημερώνει για τον εντοπισμό ασυνήθιστης δραστηριότητας εκτός ή εντός του αυτοκινήτου ή για αλλαγή στην κλίση του αυτοκινήτου σας. Επίσης, σας ενημερώνει για το μέρος του αυτοκινήτου που έγινε (ή αποπειράθηκε) πρόσβαση (εσωτερικό ή εξωτερικό), καθώς και την ημερομηνία και ώρα του συμβάντος.


Η υπηρεσία ειδοποίησης περιοχής σάς ενημερώνει εάν το αυτοκίνητό σας βρίσκεται εντός της προκαθορισμένης περιοχής. Για παράδειγμα, εάν έχετε δανείσει το αυτοκίνητό σας σε κάποιον και το μετακινεί εντός ή εκτός μιας περιοχής, θα ενημερώνεστε με email ή ειδοποίηση push, ώστε να λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε έως 10 περιοχές, αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε έως 4 ειδοποιήσεις ταυτόχρονα. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε εάν μια ειδοποίηση θα είναι περιοδική, για μία φορά ή πάντοτε ενεργή. Η υπηρεσία ειδοποίησης περιοχής στέλνει ειδοποίηση για διαφορά πάνω από 25 μέτρα.


Εάν πρέπει να δανείσετε το αυτοκίνητό σας σε κάποιον, η υπηρεσία ειδοποίησης ταχύτητας σάς ενημερώνει εάν το αυτοκίνητο υπερβαίνει το προκαθορισμένο όριο ταχύτητας. Μπορείτε να δημιουργήσετε έως 10 ειδοποιήσεις ταχύτητας, αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε έως 2 ειδοποιήσεις ταυτόχρονα. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε εάν μια ειδοποίηση θα είναι περιοδική, για μία φορά ή πάντοτε ενεργή.

Ελέγξτε το ιστορικό ειδοποιήσεων στην εφαρμογή CUPRA CONNECT.


Η υπηρεσία e-Manager αφορά τον έλεγχο της διαδικασίας φόρτισης των μοντέλων e-HYBRID. Με την υπηρεσία e-Manager ξεκινάτε και διακόπτετε μια άμεση φόρτιση ή προγραμματίζετε τη φόρτιση.

Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε το e-HYBRID να φορτίζει σε βέλτιστες ώρες, όπως τη νύχτα, για εξοικονόμηση του κόστους ενέργειας.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία e-Manager για να ρυθμίσετε το μέγιστο ρεύμα φόρτισης (για βελτίωση της χρήσης της μπαταρίας και επέκταση του κύκλου ζωής της).

Με την υπηρεσία e-Manager μέσα από την εφαρμογή CUPRA CONNECT μπορείτε να ελέγξετε τα εξής:

 • Κατάσταση φόρτισης
 • Πιθανό εύρος οδήγησης
 • Υπόλοιπο φόρτισης
 • Σύνδεση βύσματος φόρτισης

Για τα μοντέλα CUPRA e-HYBRID, μπορείτε να ρυθμίσετε ώρες αναχώρησης για το αυτοκίνητό σας μέσα από την εφαρμογή CUPRA CONNECT και να ελέγχετε τη θερμοκρασία πριν από τις διαδρομές.

Το αυτοκίνητο ενεργοποιείται εγκαίρως πριν από την αναχώρηση και φορτίζει τη μπαταρία αυτόματα και/ή ρυθμίζει τους ελέγχους κλίματος την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Επίσης, με την υπηρεσία Ώρες αναχώρησης μπορείτε να ρυθμίσετε τα εξής:

 • Όριο φόρτισης μπαταρίας
 • Μέγιστη ένταση ρεύματος
 • Χρήση νυκτός
 • Τοποθεσίες φόρτισης

Ναι, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις push όταν η μπαταρία του αυτοκινήτου σας έχει επαναφορτιστεί πλήρως.


Περισσότερα

* Ο απομακρυσμένος εξαερισμός είναι διαθέσιμος μόνο για Leon και Formentor με ορισμένους κινητήρες. Ο απομακρυσμένος βοηθητικός θερμαντήρας διατίθεται μόνο με προαιρετικό τον θερμαντήρα στάθμευσης.

** Η λειτουργία αντικλεπτικών ειδοποιήσεων διατίθεται μόνο με τη λειτουργία ογκομετρικής ειδοποίησης (προαιρετικός εξοπλισμός).

*** Η ταχύτητα, η περιοχή και οι αντικλεπτικές ειδοποιήσεις είναι διαθέσιμες μόνο με τη λειτουργία ογκομετρικού συναγερμού (προαιρετικός εξοπλισμός).

**** Online Media (Apple Music & TIDAL) και Internet Radio απαιτούν επιπλέον χρήση δεδομένων. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ως σημείο πρόσβασης συνδεδεμένο στο Wi-Fi του αυτοκινήτου σας, είτε να λάβετε ένα επιπλέον πακέτο δεδομένων για το CUPRA μέσω του συνεργάτη μας για κινητές επικοινωνίες (https://seat.cubictelecom.com).