Our DNA:Events:CUPRAxExtreme E competition GR/EL

Extreme E σεζόν 2.

Δύο νικητές του Ντακάρ, ένας κοινός στόχος

Η Jutta Kleinschmidt και ο Nasser Al-Attiyah επιβεβαιώθηκαν ως οι οδηγοί της ομάδας ABT CUPRA XE για το Πρωτάθλημα Extreme E 2022.

Μετά την επιτυχία της πρώτης του σεζόν το 2021, το Extreme E ─ η παγκόσμια διοργάνωση ηλεκτρικών αγώνων που αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον που απειλείται από την κλιματική αλλαγή ─ ετοιμάζεται για την έναρξη της δεύτερης χρονιάς του. Στόχος του πρωταθλήματος είναι να μας ενθαρρύνει όλους να αναλάβουμε θετική δράση για την προστασία του μέλλοντος του πλανήτη, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, για να αναδειχθεί με  αυτό τον τρόπο πώς μπορούμε να αποτρέψουμε περαιτέρω ζημιές και να βοηθήσουμε στα θέματα της κλιματικής αλλαγής.

Η CUPRA συμμετέχει στο πρωτάθλημα Extreme E από την αρχή. Ήταν η πρώτη μάρκα αυτοκινήτου που ανακοίνωσε τη συμμετοχή της, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την ABT Sportsline ως κύριο συνεργάτη της ομάδας.

ABT CUPRA XE TEAM

Έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη σεζόν, η οποία την κατέταξε στην πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη, η ομάδα ABT CUPRA XE επικεντρώνεται τώρα στο να αξιοποιήσει στο έπακρο την εμπειρία της για τη δεύτερη σεζόν της στο διαγωνισμό. Η ομάδα θα αναλάβει αυτή την πρόκληση με δύο σπουδαίους οδηγούς στο τιμόνι. Ο τέσσερις φορές νικητής του Ντακάρ Nasser Al-Attiyah (2011, 2015, 2019 και 2022, διοργάνωση η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα) εντάσσεται στην ομάδα αυτή τη σεζόν και θα είναι συνεργάτης της νυν οδηγού CUPRA (και πρώην νικήτριας του Ντακάρ το 2001) Jutta Kleinschmidt. Αυτό το νέο ζευγάρι οδηγών θα αποτελέσει βασικό συστατικό της προσπάθειας της ABT CUPRA XE να διεκδικήσει θέσεις στο βάθρο και νίκες σε κάθε αγώνα του φετινού θεσμού.

CUPRA Tavascan XE

Στην CUPRA, η ηλεκτροκίνηση και οι επιδόσεις πάνε χέρι-χέρι και ο επανασχεδιασμός του 2022 του e-CUPRA ABT XE1 ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα του Πρωταθλήματος Extreme E. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία 54 kWh, η οποία συμβάλλει στη βέλτιστη κατανομή του βάρους του αυτοκινήτου και του επιτρέπει να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα. Το κρίσιμο είναι ότι το CUPRA Tavascan XE είναι πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά εστιασμένο από τον προκάτοχό του, ενώ είναι εξοπλισμένο με τρισδιάστατα εκτυπωμένα εξαρτήματα για να βελτιώσει την προσαρμοστικότητα και να κάνει την επισκευή του αυτοκινήτου πολύ πιο εύκολη και γρήγορη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο εκτός δρόμου υποδηλώνει τη σχεδιαστική γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί στο μελλοντικό CUPRA Tavascan στην κανονική σειράς παραγωγής,  μοντέλο που θα αποτελέσει το δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, σχεδιασμένο και εξελιγμένο στη Βαρκελώνη, το οποίο θα φτάσει στην Ευρώπη και τις παγκόσμιες αγορές το 2024.

Η σειρά Extreme E ενισχύει την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης της CUPRA, ενώ παράλληλα προωθεί την βιωσιμότητα, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ισότητα των φύλων.

Ο πρώτος γύρος της σεζόν έχει προγραμματιστεί για τις 19 και 20 Φεβρουαρίου στο Neom της Σαουδικής Αραβίας.

Η Jutta Kleinschmidt δήλωσε στη διάρκεια της παρουσίασης: "Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη σεζόν 2022. Πέρυσι χτίσαμε μια σταθερή βάση και διεκδικήσαμε τις πρώτες θέσεις. Φέτος, η πρόκληση είναι να πετύχουμε πιο σταθερά νίκες σε αγώνες και θέσεις στο βάθρο και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Το πάθος μου για τους αγώνες εκτός δρόμου τροφοδοτεί ό,τι κάνω και το να μοιράζομαι αυτό το πάθος με μια τόσο σπουδαία ομάδα με εμπνέει να αποδίδω τον καλύτερό μου εαυτό. Απλά θέλω να ξεκινήσω τη σεζόν!"

Ο Nasser Al-Attiyah από την πλευρά του δήλωσε: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Πιστεύω ότι θα είναι μια τεράστια εμπειρία για μένα, καθώς το Πρωτάθλημα Extreme E είναι ένα βήμα προς τα εμπρός για ένα καλύτερο μέλλον. Είμαι περήφανος που εντάχθηκα στην CUPRA tribe για αυτή την περιπέτεια και ξέρω ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία δουλειά. Το υπόβαθρο της ομάδας, σε συνδυασμό με την εμπειρία της Jutta και την δική μου, μπορούν να εδραιώσουν όλη τη σπουδαία δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα. Είμαστε πραγματικά αποφασισμένοι και ο στόχος είναι να κερδίσουμε. Ανυπομονώ να μπω στο αυτοκίνητο και να αρχίσω να διασκεδάζω. Ας αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία!"

Ο Dr. Werner Tietz, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της CUPRA, δήλωσε: "Ψάχνουμε πάντα για προκλήσεις και είδαμε πέρυσι ότι το Extreme E ταιριάζει με το πνεύμα της CUPRA και δείχνει ότι η ηλεκτροκίνηση και οι επιδόσεις πάνε χέρι-χέρι. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τα αυτοκίνητά μας, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε μελλοντικές εξελίξεις και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε το 2022. Με την Jutta και τον Nasser στην ομάδα, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι και να φέρουμε το CUPRA Tavascan XE στην κορυφή του βάθρου".

Ο Hans-Jürgen Abt, διευθύνων σύμβουλος της ABT Sportsline, δήλωσε: "Όσο κι αν απολαύσαμε την πρώτη μας σεζόν στην Extreme E, αυτό το πρωτάθλημα παρέμεινε για εμάς "ημιτελής υπόθεση". Οι στόχοι μας παραμένουν οι ίδιοι: Θέλουμε να παλέψουμε για νίκες σε αγώνες και τον τίτλο. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, τους οδηγούς μας, το αυτοκίνητό μας και τους συνεργάτες μας και ανυπομονώ να δω τους δύο ήρωες του Ντακάρ, την Jutta και τον Nasser, στην πίστα. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Mattias Ekström, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο της ομάδας μας και τώρα θέλησε να επικεντρωθεί σε άλλες προκλήσεις. Είναι μέλος της οικογένειας της ABT για περισσότερες από δύο δεκαετίες και θα είναι και στο μέλλον".