Events:Dinamiko ksekinima gia tin Cupra EKS sto FIA ETCR GR/EL

 

Δυναμικό ξεκίνημα για την CUPRA EKS, στον εναρκτήριο γύρο του  FIA ETCR στο Pau

Η CUPRA EKS κυριάρχησε στον εναρκτήριο γύρο του FIA ETCR αυτό το Σαββατοκύριακο στο Circuit de Pau-Ville, με τους οδηγούς της να τερματίζουν πρώτος, δεύτερος και τρίτος και την CUPRA να κατακτά το βραβείο του κατασκευαστή.

Οι οδηγοί της CUPRA κατέλαβαν το πρώτο σκαλί του βάθρου σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, με τον Tom Blomqvist να κερδίζει στο Pool Fast Quarter Final 1 και τον Adrien Tambay στο Semi Final 1, ενώ στο Pool Furious Quarter Final 1 και Semi Final 1, ο Mattias Ekström σημείωσε νίκες και στις δύο περιπτώσεις.

Ο Tambay συνέχισε με νίκη στο Pool Fast SuperFinal και ο Ekström πήρε τη νίκη στο Pool Furious SuperFinal, ένα αποτέλεσμα που τον έστεψε νικητή της διοργάνωσης αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων eTouring FIA ETCR είναι η πρώτη σειρά στον κόσμο πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων τουρισμού, στο οποίο λαμβάνουν μέρος πολλές μάρκες. Η καινοτόμος αυτή μορφή αγώνων προβλέπει τους οδηγούς να χωρίζονται σε δύο Pool: Pool Fast και Pool Furious, όπου μέσα από μια σειρά από μάχες, συγκεντρώνονται πόντοι προς δύο SuperFinals.

Για να διασφαλιστεί η συγκέντρωση των οδηγών καθαρά στον αγώνα χωρίς να χρειάζεται να εξοικονομήσουν ενέργεια μπαταρίας, κάθε μάχη περιορίζεται σε 20 λεπτά το ανώτερο. Το αποτέλεσμα είναι άκρως ανταγωνιστικοί αγώνες μεταξύ αυτοκινήτων που παράγουν μέχρι και 500kW μέγιστης ισχύος.

Λαμβάνοντας χώρα στους δρόμους γύρω από μια πόλη συνώνυμη με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το Circuit de Pau-Ville φιλοξένησε την πρώτη διοργάνωση στο ημερολόγιο των επτά γύρων της σεζόν. Ο στενός και σπειροειδής χαρακτήρας της διαδρομής των 2,762 χιλιομέτρων το καθιστά μια άκρως τεχνική πίστα χωρίς περιθώρια λάθους.

Μετά από δύο προκριματικούς στους οποίους η ομάδα πέτυχε ρεκόρ επισκευής σε ένα από τα e-Racer μετά από ένα περιστατικό, οι μάχες ξεκίνησαν σοβαρά το απόγευμα με το Quarter Final battles. Η ομάδα CUPRA EKS έκανε την αρχή με εντυπωσιακό ρυθμό με τους Blomqvist και Tambay να τελειώνουν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα στο Pool Fast Quarter Final 1.

Ο Ekström έδειξε τις προθέσεις του από την αρχή στο Pool Furious Quarter Final 1, με τον Jordi Gené να διεκδικεί τη δεύτερη θέση στο Quarter Final 2.

Οι ημιτελικοί πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το πρωί και πάλι οι δύο οδηγοί των CUPRA e-Racer έφτασαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο Pool Fast, αυτή τη φορά με τον Tambay να τερματίζει μπροστά από τον Blomqvist στον Semi Final 1. Στις μάχες Pool Furious ο Ekström συνέχισε την κυρίαρχη πορεία του με ακόμη μία νίκη στο in Semi Final 1, ο Gené επίσης επανέλαβε το αποτέλεσμα της προηγούμενης ημέρας τερματίζοντας δεύτερος στο Semi Final 2.

Ακολούθησαν οι δύο απογευματινοί SuperFinals. Βασισμένοι στην απόδοσή τους και την εντυπωσιακή ομαδική δουλειά, οι Tambay και Blomqvist συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα και αποδείχθηκαν χωρίς αμφιβολία οι καλύτεροι του Pool Fast τερματίζοντας και πάλι πρώτος και δεύτερος.

Παίρνοντας ώθηση από τις επιδόσεις των δύο συμπαικτών του, ο Ekström ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του και μετά από μια σκληρή κούρσα, πέρασε τη γραμμή καταγράφοντας τη νίκη στον SuperFinal του Pool Furious και πρόσφερε ένα τέλειο αποτέλεσμα για την ομάδα CUPRA EKS.

Mattias Ekström

«Το να τερματίσουμε στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση και να είμαστε κορυφαίοι κατασκευαστές το πρώτο Σαββατοκύριακο με την CUPRA EKS είναι ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα. Φυσικά, μπορεί να υπάρξει ένας μόνος νικητής και χαίρομαι που είμαι εγώ αλλά ο Adrien και ο Tom έκαναν μία εξαιρετική δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο που μας επέτρεψε να κερδίσουμε τους μέγιστους πόντους. Αυτό μας τοποθετεί σε πολύ ισχυρή θέση στην αρχή της σεζόν. Ο τελικός ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας και έπρεπε να προσπαθήσω πολύ σκληρά οπότε ήμουν χαρούμενος που πήρα τη νίκη στο τέλος. Τώρα ανυπομονώ για τον επόμενο γύρο στην Κωνσταντινούπολη»

Adrien Tambay

«Είμαι τόσο χαρούμενος όσο και συγκινημένος που πήρα τη νίκη στον SuperFinal στο Pau σήμερα. Ο πατέρας μου σημείωσε επιτυχία εδώ στη Formula 2 τη δεκαετία του 1970, οπότε η νίκη στον SuperFinal είναι ακόμα πιο ξεχωριστή. Είναι φανταστικό να το έχω κάνει με μια νέα ομάδα και με την επιστροφή μου σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την CUPRA, όλη την ομάδα του EKS και όλους όσους συμμετείχαν. Είναι ένα υπέροχο ξεκίνημα για τη σεζόν και ανυπομονώ να επιστρέψω στο αυτοκίνητο για τον δεύτερο γύρο σε δύο εβδομάδες».

Tom Blomqvist

«Είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ομάδα σήμερα, με τον Mattias να κερδίζει στο Pool Furious SuperFinal, τον Adrien να παίρνει τη νίκη στο Pool Fast SuperFinal και εμένα στη δεύτερη θέση. Πραγματικά δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Είναι ένα τέλειο ξεκίνημα της σεζόν για την CUPRA και όλους στην ομάδα EKS. Είναι απόδειξη όλης της σκληρής δουλειάς. Αυτό το αποτέλεσμα είναι καλό για το υπόλοιπο της χρονιάς και την διεκδίκησή μας για τον τίτλο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Αυτοκινήτων FIA ETCR».

Ο δεύτερος γύρος του Παγκόσμιου Κυπέλλου Αυτοκινήτων eTouring FIA ETCR πραγματοποιείται στο Istanbul Park στις 20-22 Μαΐου.