Competitions:CUPRA enters EXTREME E GR/EL

EXTREME E.

Η CUPRA ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην EXTREME E: Αγώνας ενάντια στο χρόνο. 


Ο εξηλεκτρισμός και οι επιδόσεις βρίσκονταν πάντοτε στον πυρήνα της CUPRA, με την παρουσία της εταιρείας στη Formula E από τη ίδρυσή της και με την εξέλιξη του πρώτου στα χρονικά Touring αγωνιστικού αυτοκινήτου, του CUPRA e-Racer. Σήμερα, το όραμα της CUPRA για αμιγώς ηλεκτρική αυτοκίνηση έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ, καθώς η εταιρεία προγραμματίζει την είσοδό της σε έναν θεσμό που αξίζει τη στήριξη όλων μας.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων του πρώτου ευρωπαϊκού CUPRA Garage στη γερμανική πόλη του Αμβούργου, η CUPRA ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στον αγωνιστικό θεσμό Extreme E, σε συνεργασία με την ABT Sportsline. Η CUPRA θα είναι κύριος συνεργάτης της αγωνιστικής ομάδας, συμβάλλοντας με μια ομάδα μηχανικών και οδηγών σε αυτήν την ηλεκτρική οδύσσεια.

Τι είναι η Extreme E;

Επινοημένη από τον ιδρυτή της Formula E, Alejandro Agag, η Extreme E είναι ένας αγωνιστικός θεσμός που στοχεύει να εφεύρει ξανά το motorsport. Διοργανώνοντας αγώνες σε κάποιες από τις πλέον απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, σε τέσσερις ηπείρους, στην Αρκτική, στην έρημο, σε τροπικά δάση, σε παγετώνες και δίπλα σε ωκεανούς, έχει στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή σε διαφορετικά οικοσυστήματα, και ταυτόχρονα να επιδείξει την απόδοση των αμιγώς ηλεκτρικών SUV σε ακραίες συνθήκες.

Πρόσοψη του CUPRA Extreme E


Τα χαμηλού βάρους ηλεκτρικά off-road αγωνιστικά αυτοκίνητα θα αναμετρώνται σε μια σειρά δοκιμασιών με τη μορφή των κατατακτήριων δοκιμών, ημιτελικού και τελικού, συμπληρώνοντας δύο γύρους σε μια εκτός δρόμου διαδρομή 8 χιλιομέτρων. Ως ένδειξη υποστήριξης της ισότητας των φύλων τόσο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό όσο και στο χώρο εργασίας, οι ομάδες θα αποτελούνται από δύο οδηγούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα, που θα εναλλάσσονται στα πηδάλια στο μέσον του αγώνα, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Η συμμετοχή του πρεσβευτή της CUPRA, Mattias Ekström, έχει ήδη επιβεβαιωθεί, και αναμένεται σύντομα και η ανακοίνωση της γυναίκας οδηγού της ομάδας.

Ο στόχος της Extreme E είναι να προωθήσει τη βιωσιμότητα και τη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων για την προστασία του πλανήτη - ένα όραμα που ασπάζεται και η CUPRA. Κατά συνέπεια, η Extreme E θα επιβλέπεται από ένα ανεξάρτητο πάνελ επιστημόνων από τα πανεπιστήμια του Cambridge και της Οξφόρδης. Επιπλέον, οι διοργανωτές του θεσμού πρότειναν να μεταφέρεται ο εξοπλισμός με ένα ειδικά τροποποιημένο φορτηγό πλοίο της Royal Mail, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα και ως κινητό εργαστήριο περιβαλλοντικών ερευνών. Έτσι, θα αφαιρεθεί από την εξίσωση η αερομεταφορά του εξοπλισμού, και συνεπώς το βαρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πτήσεων, ενισχύοντας την προσέγγιση οικολογικής βιωσιμότητας και μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των παγκόσμιων μεταφορών.

Ακαδημία CUPRA e-racing

Στη συνάντηση των επί κεφαλής της CUPRA, της ΑΒΤ και της Extreme E με τον Τύπο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA Wayne Griffiths ανακοίνωσε επίσης ότι η CUPRA επεξεργάζεται τη δημιουργία της πρώτης στον κόσμο Ακαδημίας αγώνων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με αυτό το νέο πρόγραμμα, το οποίο αναδεικνύει τον πρωτοποριακό ρόλο της εταιρείας στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η CUPRA θα συμβάλει στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών αγώνων εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά οδηγών. Για τα πρώτα βήματα της Ακαδημίας, η εταιρεία θα αξιοποιήσει το πρώτο ηλεκτρικό Touring αγωνιστικό αυτοκίνητο, το CUPRA e-Racer, που ήδη εξελίσσει στο εργοστάσιό της.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όλοι μαχόμαστε με αντίπαλο το χρόνο για ένα καλύτερο μέλλον. Και αυτή είναι μια μάχη που μπορούμε να την κερδίσουμε μόνο όλοι μαζί.