About CUPRA:CUPRA Electric performance new-cupra-leon-kl16 GR/EL

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ CUPRA

Καινοτομία για κορυφαία απόδοση CUPRA και ηλεκτρικά οφέλη: από τη μέγιστη ροπή του κινητήρα μέχρι τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΜΑΣ

Το e-HYBRID έχει δύο κινητήρες, βενζίνης και ηλεκτρικό, ενώ το 100% ηλεκτρικό αντλεί όλη την ισχύ του από τη μπαταρία.

Η%20γκάμα%20CUPRA%20Electric%20performance

e-HYBRID

Τα CUPRA Leon Hatchback & Leon SP (245hp) κινούνται μόνο με ηλεκτρισμό για 52 χιλιόμετρα.

Μηδενικές εκπομπές ρύπων με τον ηλεκτροκινητήρα. Απόδοση 245 hp* και μεγαλύτερη αυτονομία συνδυαστικά με τον βενζινοκινητήρα.

Ηλεκτρικός κινητήρας (BEV)

Οδηγήστε διαρκώς χωρίς εκπομπές ρύπων με το επερχόμενο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο της CUPRA: το CUPRA Born.

Δώστε ρεύμα και ισχύ. Το CUPRA Born έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 500km** χάρη στη μπαταρία των 77 kWh.

ΟΦΕΛΗ

Καλύτερη απόδοση και καθαρότερο περιβάλλον. Βγείτε κερδισμένος με τα εξυπνότερα, βιώσιμα ταξίδια που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση.

Κορίτσι%20δίπλα%20σε%20ένα%20αυτοκίνητο%20CUPRA

Όχι άλλοι περιορισμοί

Οδηγήστε όπου και όποτε θέλετε στο κέντρο της πόλης.

Πρόσθετα οφέλη

Επωφεληθείτε από πρόσθετες φοροαπαλλαγές επιλέγοντας ένα e-Hybrid.

ΦΟΡΤΙΣΗ

Φορτιστής CUPRA Electric performance

ΦΟΡΤΙΣΗ

Ξεκινήστε για τον προορισμό σας με τη σιγουριά ότι θα βρίσκετε πάντα ένα σημείο φόρτισης.

Ευρεία γκάμα επιλογών γρήγορης και αποτελεσματικής φόρτισης. Στο σπίτι χρειάζονται μόνο 3 ώρες και 40’ *** για να φορτίσετε το CUPRA Leon PHEV σε έναν φορτιστή CUPRA, ή 6 ώρες*** σε απλή πρίζα. Εκτός σπιτιού, η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται εύκολα σε οποιονδήποτε δημόσιο σταθμό φόρτισης.

Ευρεία γκάμα επιλογών γρήγορης και αποτελεσματικής φόρτισης. Στο σπίτι χρειάζονται μόνο 3 ώρες και 40’ *** για να φορτίσετε το CUPRA Leon PHEV σε έναν φορτιστή CUPRA, ή 6 ώρες*** σε απλή πρίζα. Εκτός σπιτιού, η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται εύκολα σε οποιονδήποτε δημόσιο σταθμό φόρτισης.

CUPRA CONNECT

Ελέγξτε τη φόρτιση και τη θερμοκρασία καμπίνας εξ αποστάσεως και βρείτε σταθμούς φόρτισης με το CUPRA CONNECT app.

Η%20εφαρμογή%20CUPRA%20CONNECT%20σε%20ένα%20smartphone

e-Manager

Διαχειριστείτε τη φόρτιση από μακριά: ελέγξτε την αυτονομία και την κατάσταση της μπαταρίας μέσω της εφαρμογής, πριν το ταξίδι σας.

Καθορίστε την επιθυμητή θερμοκρασία με τον απομακρυσμένο έλεγχο του κλιματισμού, ενεργοποιώντας αυτόματα τον κλιματισμό.

Ωρες αναχώρησης

Ορίστε την ώρα αναχώρησης σας. Θα βρείτε το αυτοκίνητο φορτισμένο και τον κλιματισμό ενεργοποιημένο αυτόματα.

Εντοπίστε τους σταθμούς φόρτισης στην περιοχή που βρίσκεστε: δείτε τα είδη φορτιστών και τις ώρες λειτουργίας, μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας.

Δείτε περισσότερα

CUPRA ELECTRIC. Συχνές ερωτήσεις.


Το e-HYBRID (PHEV) είναι κάτι ενδιάμεσο, μεταξύ ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ενός αμιγώς ηλεκτρικού (EV). Ένα e-HYBRID είναι ικανό να κινείται μόνο με ηλεκτρισμό, χάρη στη μπαταρία του. Όταν είναι πλήρως φορτισμένη, μπορείτε να οδηγήσετε για 25 ως 70 χιλιόμετρα μόνο με την αποθηκευμένη ηλεκτρική της ενέργεια. Για μικρές διαδρομές, το e-HYBRID λειτουργεί σαν πλήρως ηλεκτρικό όχημα (BEV) και δεν χρειάζεται να καταναλώνει βενζίνη.

Ωστόσο, σε αντίθεση με ένα BEV, μπορεί να μπει σε υβριδική λειτουργία όταν εξαντληθεί η ηλεκτρική του αυτονομία. Η φόρτιση του e-HYBRID μειώνει τη χρήση καυσίμου, αλλά δεν είναι ποτέ υποχρεωτική. Λόγω του μεγέθους της μπαταρίας, η πλήρης φόρτισή της δεν μπορεί να επιτευχθεί αποκλειστικά μέσω της ενσωματωμένης γεννήτριας και συνεπώς απαιτεί σύνδεση σε πρίζα ή σταθμό φόρτισης.

Η καινοτόμος αλληλεπίδραση μεταξύ του ηλεκτροκινητήρα και του κινητήρα εσωτερικής καύσης εξοικονομεί καύσιμα και μειώνει τις εκπομπές ρύπων, παρέχοντας παράλληλα εξαιρετική αίσθηση οδήγησης. Σε μικρότερες διαδρομές, και όπου έχει νόημα, όπως στην πόλη, ένα υβριδικό plug-in λειτουργεί αμιγώς με ηλεκτρική ισχύ.

Για μέγιστη απόδοση σε διαφορετικές περιστάσεις της οδήγησης, όπως σε μεγαλύτερες διαδρομές ή όταν χρειάζεται ισχυρή επιτάχυνση, χρησιμοποιεί τη συνδυασμένη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όταν η μπαταρία που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα δεν είναι φορτισμένη, το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.


Τα ήπια υβριδικά, τα οποία δεν φορτίζονται με καλώδιο τροφοδοσίας, χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό κινητήρα για να υποβοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στα υβριδικά, ο ηλεκτρικός κινητήρας και η μπαταρία έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από ό, τι στα ήπια υβριδικά. Τα υβριδικά μπορούν να κινούν το όχημα χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρικό κινητήρα για λίγα μέτρα και να φορτίζουν τη μπαταρία μέσω του κινητήρα ή της ανάκτησης της ενέργειας του φρεναρίσματος.

Ένα plug-in υβριδικό μπορεί να φορτιστεί μέσω σύνδεσης με καλώδιο στην οικιακή πρίζα ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Προσφέρει περισσότερη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα.

Το plug-in υβριδικό επιτρέπει σε πολλούς ανθρώπους να μετακινούνται καθημερινά από και προς την εργασία τους χρησιμοποιώντας μόνο τον ηλεκτροκινητήρα, χωρίς εκπομπές ρύπων.


Τα οφέλη για τον οδηγό από ένα plug-in υβριδικό ξεκινούν από την εμπειρία της σχεδόν αθόρυβης οδήγησης κατά την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία του αυτοκινήτου, και φτάνουν μέχρι την πρόσθετη ισχύ επιτάχυνσης (ροπή) που χαρίζει ο ηλεκτροκινητήρας.

Πολλοί ιδιοκτήτες plug-in υβριδικών καταφέρνουν ήδη να κάνουν την πλειονότητα των διαδρομών τους με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, καθώς οι αποστάσεις που διανύουν καθημερινά δεν ξεπερνούν τα 50 χιλιόμετρα. Αναλόγως του τιμολογίου της ηλεκτρικής ενέργειας, επιτυγχάνουν έτσι σημαντική οικονομία χρημάτων συγκριτικά με ένα αυτοκίνητο με τον κλασικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όμως, με ένα plug-in υβριδικό δεν χάνετε ποτέ την πλήρη αυτονομία: αν η φόρτιση είτε η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν επαρκεί, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ενεργοποιείται αυτόματα, όταν απαιτείται. 

Και έμμεσα, με φορολογικές απαλλαγές χάρη στις χαμηλότερες εκπομπές CO2.


Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες φορτίζουν τα οχήματά τους στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, με μια μονάδα Wallbox που μπορεί να εγκατασταθεί στην πυλωτή ή στο γκαράζ.

Άλλοι μπορούν να φορτίσουν το όχημά τους στο χώρο εργασίας ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, οι οποίοι διαρκώς πληθαίνουν. Ένα plug-in υβριδικό μπορεί να φορτιστεί από μια οικιακή πρίζα, ένα σύστημα Wallbox ή ένα δημόσιο σημείο φόρτισης. Η μέγιστη απόδοση ενός plug-in υβριδικού επιτυγχάνεται όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, επομένως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Συνιστάται να φορτίζετε το plug-in υβριδικό όχημά σας όσες φορές μπορείτε, ώστε να αξιοποιείτε πλήρως τον πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα.


Η ηλεκτρική αυτονομία ενός plug-in υβριδικού οχήματος εξαρτάται από το μέγεθος της μπαταρίας του. Στην περίπτωση ενός CUPRA, η μέγιστη αυτονομία κυμαίνεται μεταξύ 50 και 60 χιλιομέτρων, ανάλογα με το μοντέλο. Η συνολική αυτονομία, όταν συνδυάζεται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι φυσικά πολύ μεγαλύτερη.

Όπως είναι προφανές, η αυτονομία εξαρτάται από το μοντέλο, τον τρόπο οδήγησης, την τοπογραφία και τις συνθήκες του δρόμου. Το κύριο πλεονέκτημα ενός plug-in υβριδικού είναι ότι έχετε πάντα τον κινητήρα βενζίνης ως εφεδρεία μεταξύ των φορτίσεων, κι έτσι η αυτονομία δεν αποτελεί ποτέ πρόβλημα.


Οι χρόνοι φόρτισης ενδέχεται να διαφέρουν, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, την τρέχουσα θερμοκρασία της μπαταρίας, τον εξοπλισμό φόρτισης και την κατάσταση της μπαταρίας και του οχήματος. Οι χρόνοι φόρτισης αναφέρονται λεπτομερώς στις τεχνικές προδιαγραφές για κάθε διαθέσιμο υβριδικό plug-in μοντέλο.


Χρησιμοποιώντας ένα τυπικό καλώδιο, τα plug-in υβριδικά οχήματα μπορούν να φορτιστούν από μια συμβατική οικιακή πρίζα. Για ταχύτερη φόρτιση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης ή ένα Wallbox. Ο φορτιστής CUPRA CHARGER συνοδεύεται με το δικό του καλώδιο. Για δημόσιους σταθμούς φόρτισης, χρειάζεστε αυτό που είναι γνωστό ως " καλώδιο φόρτισης AC δημόσιου φορτιστή" με βύσμα "Type 2" και στα δύο άκρα. Επιπλέον, ένα plug-in υβριδικό μπορεί να φορτίζει τη μπαταρία μέσω ανάκτησης της ισχύος κατά το φρενάρισμα.


8 χρόνια ή 160.000 χλμ., όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.


Ένας κρίσιμος εξωτερικός παράγοντας για την απόδοση και τη χωρητικότητα της μπαταρίας είναι η θερμοκρασία. Για το λόγο αυτό, ειδικά το χειμώνα, είναι απαραίτητο να "προετοιμάσετε" το όχημα κατά τη διαδικασία φόρτισης, ζεσταίνοντας τη μπαταρία και το εσωτερικό. Ή ψύχοντάς τα το καλοκαίρι. Ξεκινώντας με τη μπαταρία στη βέλτιστη θερμοκρασία, όχι μόνο θα εξοικονομήσετε περαιτέρω ενέργεια για να την έχετε διαθέσιμη στη διαδρομή σας, αλλά και η απόδοση του συστήματος θα είναι η μέγιστη αμέσως μόλις ξεκινήσετε. Πέραν αυτών, το υβριδικό σύστημα διαθέτει αυτόματες λειτουργίες που ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις της θερμοκρασίας. Εκτός από τη θερμοκρασία, η αυτονομία εξαρτάται επίσης από παράγοντες της καθημερινότητας: τη χρήση κλιματισμού, το βάρος του φορτίου, τον τρόπο οδήγησης κ.λπ.


Το CUPRA Leon hatchback (180kW), το CUPRA Leon Sportstourer (180kW) και το CUPRA Formentor (150kW / 180kW) είναι όλα διαθέσιμα με plug-in υβριδική τεχνολογία.


Περισσότερα

* Αναφορικά με το CUPRA Leon PHEV ** Εκκρεμεί πιστοποίηση *** Οι χρόνοι φόρτισης ποικίλουν, αναλόγως των ακόλουθων παραγόντων: εξωτερική θερμοκρασία και θερμοκρασία μπαταρίας, μέγιστη τάση του φορτιστή, τρέχουσα κατάσταση του φορτιστή και της μπαταρίας, χρήση άλλου ηλεκτρικού εξοπλισμού στο αυτοκίνητο κατά τη φόρτιση.