Collaborations:FABIKE for CUPRA GR/EL

FABIKE για την CUPRA

Η σπορ έκφραση σε δύο τροχούς.

Ποια είναι η φιλοσοφία της Fabike;

Όταν ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε τι θα έπρεπε να εκπροσωπεί η Fabike, αποφασίσαμε ότι θέλαμε να προσφέρουμε στον αναβάτη της πόλης την τεχνολογία, το σχεδιασμό και τα πλεονεκτήματα των υλικών ενός αγωνιστικού ποδηλάτου υψηλών προδιαγραφών. Αυτό είναι ένα ποδήλατο πόλης που δεν θα απογοητεύσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αναβάτες δρόμου.

Τι σας ενέπνευσε για να φτιάξετε αυτά τα συγκεκριμένα μοντέλα;

Ο Fabio, ο ιδρυτής της Fabike, προέρχεται από μια οικογένεια ποδηλατών που τα ίχνη τους βρίσκονται στην Ιταλία. Έχοντας ζήσει σε αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, συνειδητοποίησε ότι ήθελε να πάει την οικογενειακή του κληρονομιά στο επόμενο επίπεδο· σε μια πιο μοντέρνα και σύγχρονη έννοια της ποδηλασίας, να τη μεταφέρει στον αστικό κόσμο χωρίς να απεμπολήσει το πνεύμα των αγώνων.

Πώς ορίζετε την αθλητικότητα;

Για εμάς, ο σπορ ψυχισμός σήμερα δεν έχει να κάνει μόνο με τους αγώνες, αλλά και με το να είμαστε σε θέση να ακολουθούμε τον διαρκώς επιταχυνόμενο ρυθμό της σύγχρονης ζωής.

Δίνετε έμφαση στην σπορ πτυχή ή στο στιλ; Ή τα συνδυάζετε, όπως κάνει η CUPRA;

Διασφαλίζουμε την αρμονική συνύπαρξη αυτών των δύο στοιχείων στα προϊόντα μας. Πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται κάθε φορά, όπως κάνουν οι εραστές.

Αμφιβάλλουμε πολύ ότι θα βρείτε κάτι παρόμοιο με αυτό το ποδήλατο εκεί έξω.

Ποια υλικά χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε τα ποδήλατά σας; Και για το ποδήλατο CUPRA; Γιατί;

Χρησιμοποιούμε μόνο πολυτελή υλικά: ανθρακονήματα, τιτάνιο και κράμα ανοδιωμένου αλουμινίου υψηλής ποιότητας. Όλα πρέπει να ταιριάζουν με την τοποθέτησή μας στις premium εταιρείες της αγοράς. Όταν μας προσέγγισε η CUPRA, μας έθεσε μια πρόκληση: να κάνουμε το προϊόν μας ακόμα πιο μοναδικό, αποκλειστικό και εκλεπτυσμένο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάναμε έρευνα εις βάθος για να βρούμε έναν μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων και υλικών, όπως ο χαλκός και το γνήσιο δέρμα. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό.

Όπως και στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, το χαμηλό βάρος και η αεροδυναμική είναι θεμελιώδεις αξίες. Πώς συνδυάζετε και τα δύο στοιχεία;

Δίνουμε μεγάλη προσοχή σε αυτά τα δύο στοιχεία, ειδικά στο χαμηλό βάρος. Οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν συνήθως αγωνιστικές δημιουργίες μερικές φορές δεν συνειδητοποιούν πόσο μεγάλη διαφορά κάνει αυτό, κι έτσι συμβαίνει και στην καθημερινή ζωή. Γι 'αυτό κάθε φορά που οι άνθρωποι σηκώνουν ένα από τα ποδήλατά μας, μένουν πραγματικά άναυδοι.

Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα των εκπληκτικών υλικών που αναφέρθηκαν προηγουμένως, σε συνδυασμό με άλλα κορυφαία εξαρτήματα όπως η αλυσίδα από ανθρακονήματα αντί της παραδοσιακής ατσάλινης.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συγκριθεί με το Fabike, ώστε να βρούμε για αυτό έναν ενδεικτικό ορισμό.»

Πόσο εξειδικευμένη είναι η διαδικασία παραγωγής σας;

Τα ποδήλατά μας δεν είναι εκ των προτέρων συναρμολογημένα. Στην πραγματικότητα, κάθε ποδήλατο αποτελείται από περισσότερα από 100 διαφορετικά εξαρτήματα. Παραγγέλνουμε, ελέγχουμε και επεξεργαζόμαστε καθένα από αυτά, ένα προς ένα, διασφαλίζοντας ότι όλα είναι όπως πρέπει. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 4 ώρες ανά ποδήλατο.

Η CUPRA καθορίζεται από την προσοχή της στη λεπτομέρεια, και το ίδιο και εσείς. Ποια λεπτομέρεια θα επισημαίνατε σε αυτό το ποδήλατο;

Αυτό που είναι ξεχωριστό στο ποδήλατο CUPRA είναι ο συνδυασμός αγωνιστικού τιμονιού με υδραυλικό σύστημα φρένων, δισκόφρενα και μετάδοση μονής ταχύτητας. Μαζί, φυσικά, με το πλαίσιο από ανθρακονήματα. Αμφιβάλλουμε πολύ ότι θα βρείτε κάτι παρόμοιο με αυτό το ποδήλατο εκεί έξω.

Τι ορισμό θα δίνατε σε αυτό το ποδήλατο: ένα αγωνιστικό για να απολαύσετε την πόλη ή ένα γρήγορο ποδήλατο πόλης;

Είναι σίγουρα ένα γρήγορο και μοναδικό ποδήλατο πόλης, φτιαγμένο για ανθρώπους που έχουν τον αθλητισμό στο αίμα τους.

Τι είδους μήνυμα πιστεύετε ότι στέλνει η CUPRA ως μάρκα αυτοκινήτου, έχοντας το δικό της ποδήλατο;

Νομίζω ότι έχει να κάνει με τη σύγχρονη αθλητικότητα. Είτε οδηγείτε το αυτοκίνητο είτε οδηγείτε το ποδήλατο, θα έχετε πάντα το ίδιο καταπληκτικό συναίσθημα. Νομίζω λοιπόν ότι η CUPRA λέει: «τώρα μπορείτε να μετακινείστε με εξαιρετική απόδοση και, ταυτόχρονα, με στυλ. Όποιο όχημα κι αν επιλέξετε να σας πάει στον προορισμό σας».

Πιστεύετε ότι η εταιρεία και τα προϊόντα σας αντικατοπτρίζουν το πνεύμα της CUPRA;

Απολύτως!

Η CUPRA ανοίγει το δρόμο. Πιστεύετε ότι το Fabike κάνει το ίδιο; Και πώς;

Αναμφίβολα! Ήμασταν η πρώτη εταιρεία ποδηλάτων που είχαμε το θάρρος να προσφέρουμε ένα πραγματικά υψηλής ποιότητας ποδήλατο, με κορυφαία απόδοση, εκθαμβωτική σχεδίαση και εξαιρετική τεχνική καινοτομία, επικεντρωμένη ειδικά στην αστική οδήγηση. Αυτό δεν είναι μόνο τολμηρό, αλλά αλλάζει επίσης την αντίληψη για το τι μπορεί και τι πρέπει να είναι ένα πολυτελές ποδήλατο πόλης.