Our DNA:Events:CUPRA x Seaqual | CUPRA GR/EL

Συνεργασία CUPRA και SEAQUAL INITIATIVE για την κατασκευή των bucket καθισμάτων του CUPRA Born από βιώσιμα υλικά που προέρχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα

 Με αφορμή την Παγκόσμια Πρεμιέρα του CUPRA Born στις 25 Μαΐου, το οποίο εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τη μάρκα και δίνει ώθηση για τον ηλεκτρικό μετασχηματισμό της, η CUPRA ενώνει τις δυνάμεις της με την SEAQUAL INITIATIVE για την κατασκευή των standard καθισμάτων του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της CUPRA. Τα νέα bucket καθίσματα θα κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμο πολυμερές ύφασμα SEAQUAL® YARN από πλαστικό, προερχόμενο από τη Μεσόγειο και άλλες θάλασσες, ωκεανούς, ποτάμια και εκβολές. Αυτό το καινοτόμο υλικό, το οποίο συνάδει με το σχεδιαστικό στυλ και τα υψηλά ποιοτικά πρότυπα της CUPRA, παράγεται χάρη στη συνεργασία ψαράδων, διαφόρων ΜΚΟ και τοπικών κοινοτήτων, που συλλέγουν τα υλικά.

CUPRA x Seaqual

Σύμφωνα με τη δέσμευση της CUPRA για καινοτομία, αυτό το βιώσιμο project περιλαμβάνει τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών τελευταίας τεχνολογίας στα standard καθίσματα. Με βάση την κυκλική οικονομία, αυτό το κοινό project με την SEAQUAL INITIATIVE συμβάλλει παραλληλα στον συνεχή καθαρισμό των θαλασσών, των ποταμών και των ωκεανών μας.

Ο CUPRA Director of Strategy, Business Development and Operations, Antonino Labate σχολίασε: «Με το CUPRA Born, το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα, μπαίνουμε σε μια νέα ηλεκτρική εποχή. Η συνεργασία με την SEAQUAL INITIATIVE για τη κατασκευή καθισμάτων για αυτό το νέο μοντέλο αποδεικνύει ότι η βιωσιμότητα, η καινοτομία και η σύγχρονη σχεδίαση είναι ένας τέλειος συνδυασμός. Η CUPRA είναι μια μάρκα που εμπνέει τον κόσμο από τη Βαρκελώνη, και γι 'αυτό δεσμευόμαστε σε έργα κυκλικής οικονομίας και βοηθούμε στη διατήρηση ενός φυσικού πόρου που είναι πολύ κοντά μας, αυτόν της Μεσογείου».

Μια ιστορία κυκλικής οικονομίας

Η SEAQUAL INITIATIVE συνεργάζεται με ΜΚΟ, αλιείς, αρχές και τοπικές κοινότητες για να βοηθήσει στον καθαρισμό των θαλασσών και των ωκεανών. Τα θαλάσσια απορρίμματα από τις παραλίες μας, τον ωκεανό, τον θάλασσιο βυθό και την επιφάνεια, τα ποτάμια και τις εκβολές τους, συλλέγονται μέσω προγραμμάτων καθαρισμού. Μετά την ταξινόμηση διαφόρων τύπων υλικών, το πλαστικό καθαρίζεται και μετατρέπεται σε ανακυκλωμένο θαλάσσιο πλαστικό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του SEAQUAL® YARN.

CUPRA Born, το πρώτο κλιματικά ουδέτερο αυτοκίνητο (CO2 neutral)

Εκτός από το ότι αποδεικνύει ότι o εξηλεκτρισμός και οι επιδόσεις ταιριάζουν τέλεια, το CUPRA Born θα είναι το πρώτο κλιματικά ουδέτερο όχημα της μάρκας (CO2 neutral). Για το σκοπό αυτό, το νέο όχημα παράγεται στο Zwickau (Γερμανία) βασισμένο στην ηλεκτρική πλατφόρμα (MEB), όπου η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται στην αλυσίδα εφοδιασμού και την παραγωγή πρώτων υλών. Οι υπόλοιπες εκπομπές αντισταθμίζονται από περιβαλλοντικές επενδύσεις πιστοποιημένες σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα. 

Με αυτόν τον τρόπο, το νέο CUPRA Born θα συμβάλει στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών στόχων. Από τώρα και στο εξής, χάρη στη συνεργασία με την SEAQUAL INITIATIVE, η μάρκα θα συμβάλει επίσης στην κυκλική οικονομία και στην προστασία της Μεσογείου και των γύρω περιοχών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SEAQUAL INITIATIVE, Michel Chtepa επεσήμανε ότι «είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε στο λανσάρισμα του CUPRA Born, του πρώτου 100% ηλεκτρικού οχήματος της μάρκας. Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την CUPRA και κάνουμε τη διαφορά να συνεισφέρουμε σε έναν καθαρότερο ωκεανό και ένα καθαρότερο περιβάλλον».